Stropitoare remorcata cu rampa SPRAY EXPERT 3000-24

Stropitorile sunt destinate pentru protecția plantelor prin tratarea cu pesticide, precum și introducerea îngrășămintelor lichide și minerale prin stropirea superficială a cîmpului.

Rampa are o greutate echilibrată, ceea ce exclude defectarea acesteia și presiunea suplimentară asupra solului. Confecționarea rampei și șasiului include tehnologia de prelucrare sub jet de nisip dintr-un aliaj de calitate superioară cu vopsirea ulterioară prin pulverizare în 3 straturi pentru o protecție sigură de corozie. Rampa hidraulică are o construcție voluminoasă (profil triunghi), lungimea de 24 metri, cu mecanism pendular de stabilizare și sistem hidromecanic de amortizare (hidro-acumulator) a oscilațiilor. Suspensia paralelogram cu 2 cilindri hidraulici permite schimbarea lină, fără trepte a înălțimei rampei de la 0.5 până la 1.8 m, chiar și-n timpul deplasării.

Mecanismul de protecție a rampei care constă dintr-o suspensie independentă a fiecărei secții a rampei, sistem de amortizatoare și arcuri previne defectarea în locurile articulate și face ca lucrul cu rampa să fie mult mai domol. La lovirea cu obstacole rampa poate devia până la 450 în plan orizontal, iar după trecerea obstacolului rampa revine la poziția inițială.

Rezervorul din polipropilenă are protecție contra acțiunii ultraviolete a razelor solare. În rezervor sunt două agitatoare cu injecție care mențin concentrația constată a soluției. La fel este posibilă montarea duzelor de spălare a rezervoarului cu un vas aparte pentru apă cu capacitatea de 170 litri.

Garda la sol și ecartamentul

Reglarea fără de trepte a ecartamentului de la 1400 mm până la 1800 mm permite utilizarea stropitorii chiar și la culturile prășitoare sau legumicole. Roțile cu diametrul mare R32, R42 permit lucru la viteze mari și asigură garda la sol de 550, 650 mm.

Componentele străine de import italiene și germane (pompa «Annovi Reverberi» – Italia, duze, distribuitoare «Arag» – Italia) asigură siguranța și continuitatea lucrului căilor de transmitere a soluției la stropitoare. Sistemul automat de control și dirijare Bravo asigură norma de distribuire uniformă pe întreaga suprafață prelucrată indiferent de viteză, iar GPS-navigatorul exclude formarea de sectoare mici și sectoare prelucrate repetat, ușurând lucrul operatorului.

Specificația tehnică:

 1. Lățimea de lucru, m 24;
 2. Volumul rezervorului, litri 3000;
 3. Productivitatea pompei (Annovi Reverberi) , l/min 185 / 250;
 4. Tipul anvelopelor 8.5 R32 / 9.5 R42;
 5. Ecartamentul, mm 1400-1800;
 6. Garda la sol, mm 550 / 650;
 7. Greutatea, kg 1100 / 1500;
 8. Înălțimea de lucru a rampei, mm 600-1800;
 9. Productivitatea, ha/oră 10,6-25,8;
 10. Mixer opțional;
 11. Umplerea rezervorului/spălarea rezervorului opțional;
 12. Computer ARAG opțional;
 13. GPS navigator opțional.