Mașină de curățat cereale multifuncțională OVS-355

Separatorul universal de curățare a cerealelor OVS-355 este cea mai multifuncțională mașină cu tambur. Această mașină de curățat cereale are peste cincizeci de aplicații.

Multifuncționalitatea dispozitivului de curățare cu tambur OVS-355 permite utilizarea acestuia pentru a separa și calibra o gamă largă de produse (de exemplu: un amestec de orice cereale, cereale cu înfundări foarte mari, porumb cu umiditate foarte ridicată, fibre de bumbac și semințe, bile de sticlă etc.). Aceeași mașină de curățat cereale OVS-355 poate fi folosită atât pentru calibrarea de înaltă calitate, cât și pentru curățarea preliminară cu volume mari de prelucrare.

Multifuncționalitatea este realizată datorită designului inovator al OVS-355, constând dintr-un număr mare de supape, șuruburi și 2 părți principale:

 • o unitate de aspirație care elimină impuritățile ușoare în funcție de fluxul de aer controlat prin reglarea aspirației;
 • unitatea de curățare și calibrare cu un tambur rotativ care îndepărtează impuritățile mici și mari și separă bobul în funcție de sitele instalate.

Blocurile de aspirare și de curățare-calibrare OVS-355 pot fi utilizate separat sau împreună, în funcție de necesitate.

Cerealele cu impurități intră în OVS-355 prin conducta de intrare a unității de aspirație și sunt suflate cu un curent de aer , în așa mod sînt îndepărtate impuritățile ușoare. După aceasta, bobul intră în tambur cu site, unde este curățat de impurități care diferă ca mărime. Curățarea cu sită se realizează prin blocuri de role mobile.

Fracțiile obținute de grâu și impurități sunt îndepărtate separat din mașină prin conductele de eșapament și melc (vezi diagrama de funcționare). Numărul de opțiuni de curățare și îndepărtare a cerealelor și a deșeurilor depășește 50. Curățarea sitelor se realizează prin blocuri de role.

Mașina de curățat cereale OVS-355 efectuează următoarele operații:

 • aspirația, atunci când se elimină doar impuritățile ușoare cu ajutorul unui sistem de ventilație, iar tamburul și sitele nu sunt utilizate;
 • curățarea preliminară a cerealelor fără a folosi aspirația – se folosește doar un tambur cu sită pentru îndepărtarea impurităților mici și mari;
 • curățarea preliminară a cerealelor – un sistem de aspirație este utilizat pentru a îndepărta impuritățile ușoare și sita – pentru grosier;
 • curățarea primară sau separarea cerealelor – un sistem de aspirație este utilizat pentru a îndepărta impuritățile ușoare și un tambur cu site pentru impurități mici și mari;
 • curățarea secundară a cerealelor – un sistem de aspirație și un tambur cu site sunt folosite pentru a îndepărta orice impurități și cereale deteriorate;
 • sortarea boabelor – după curățarea cu un sistem de aspirație de impuritățile ușoare, un tambur cu sita este utilizat pentru a separa boabele după grade și pentru a îndepărta impuritățile mici și mari;
 • calibrarea boabelor – după curățarea cu un sistem de aspirație de impuritățile ușoare, sitele sunt folosite pentru a împărți cu precizie cerealele în funcție de mărime;
 • separarea și purificarea unui amestec de cereale din diferite plante (maxim trei), care este extrem de important pentru agricultura ecologică – are loc folosind un sistem de aspirație și un tambur cu sită.

Avantajele mașinii multifuncționale de curățare a cerealelor OVS-355:

 1. Multifuncționalitate și versatilitate
  O mașină de curățare a boabelor OVS-355 poate fi folosită atât pentru calibrarea de înaltă calitate, cât și pentru pretratarea cu volume mari de prelucrare sau separare și curățare simultană a boabelor de la trei instalații simultan. Există mai mult de 50 de opțiuni de operare pentru separatorul OVS-355.
 2. Eficiență de curățare
  La sortarea și calibrarea semințelor este foarte importantă eficacitatea sitelor care îndepărtează resturile fine și boabele zdrobite prin găuri mici perforate. Performanța purificatorului depinde în mare măsură de acest lucru. Într-un produs de curățare cu site plate în timpul funcționării, masa unui strat de cereale întins pe sita inferioară interferează cu curățarea sa eficientă, indiferent dacă este folosit un sistem de perii, bile sau alt sistem. Pe tambur, sitele sunt curățate în partea de sus a cilindrului, unde nu există cereale. Drept urmare, cerealele trec mai ușor și mai rapid prin deschideri pe site.
 3. Reducerea vibrațiilor
  Absența vibrațiilor reduce forțele dinamice, ceea ce face posibilă instalarea OVS-355 pe orice fundație existentă.
 4. Precizia calibrării
  Datorită mișcării continue și absenței vibrațiilor, fiecare bob sau particulă este mai ușor să intre în găurile perforate. Acesta este motivul pentru care substanțele de curățare a tamburului sunt deseori utilizate pentru o calibrare precisă. Cinci site sunt instalate imediat în separatorul OVS-355, ceea ce face posibilă separarea foarte precisă a oricărui bob sau amestec de boabe diferite.
 5. Flexibilitate operațională
  Într-o mașina de curățat cereale cu masa plată, masa de curațit superioră poate elimina doar particule mari, iar masa inferioară poate elimina boabele mărunțite și mici. Pe dispozitivul de curățat cu tambur OVS-355, fiecare secțiune poate fi folosită fie pentru a îndepărta particule mari, fie mici. În funcție de nevoi, ordinea de funcționare a curățătorului poate fi modificată cu ușurință. În timpul calibrării, numărul de site determină numărul maxim de fracții de separare. În separatorul OVS-355, au fost instalate concomitent 5 site. Acest lucru face posibilă separarea și purificarea amestecului de cereale din trei plante diferite simultan, ceea ce este extrem de important în agricultura ecologică.
 6. Înclinare și viteză variabilă
  Într-un produs de curățat cereale cu site plate, o creștere a vitezei duce la o revenire a boabelor și la o scădere a preciziei de calibrare. În curățătorul de boabe OVS-355, schimbarea vitezei și înclinării crește fluiditatea produsului, îmbunătățește precizia calibrării, oferind mai multe opțiuni pentru controlul procesului.
 7. Manipularea atentă cu cerealele
  În OVS-355, bobul în timpul procesului de curățare și separare este întotdeauna mișcat de gravitație, ceea ce elimină vătămarea bobului.
 8. Aplicație pentru produse dificil de sortat
  Versatilitatea curățătorului cu tambur permite utilizarea acestuia pentru a separa și calibra o gamă largă de produse (de exemplu: semințe de fibre și bumbac, boabe de porumb cu umiditate foarte ridicată, bile de sticlă etc.). Aceeași instalație poate fi adesea folosită atât pentru calibrarea de înaltă calitate, cât și pentru pretratarea cu volume mari de prelucrare.
 9. Înlocuirea sitelor rapide
  O schimbare rapidă a site-urilor este foarte importantă dacă sunt selectate sitele pentru a curăța cereale foarte înfundate sau pentru a separa și curăța amestecul de cereale din diferite culturi. Datorită dispozitivelor de fixare speciale, procesul de înlocuire a unei sita cu un OVS-355 durează aproximativ 1 minut. Acest lucru economisește timp și grăbește procesul de curățare a cerealelor. 

Să studiem schema de funcționare a mașinii multifuncționale de curățare a cerealelor OVS-355, în modul de curățare și separare între boabe de rapiță, grâu și mazăre.

A – încărcarea mormanului necurățit

B – fluxul de aer extern

С – descărcarea cerealelor fără curățare in separator (curățire de impurități ușoare)

D – descărcarea de mici impurități grele

E – descărcarea fracțiunii mici din produs (de exemplu, rapiță, mei)

F – descărcare de cereale bătute, jumătăți

– descărcarea fracției mijlocii a produsului (de exemplu grâu, orz)

H – descărcarea fracțiunii mari de produs (de exemplu, mazăre, soia)

– descărcarea deșeurilor mari

J – evacuare prin transportor elicoidal

K – descărcarea melcului de deșeuri ușoare

L – aer înfundat de la ventilator (pe ciclon)

Date tehnice a separatorului universal OVS-355

Model

Un.de masurare.

OVS-355

Productivitatea

t/ora

Pînă la 50

Tipul mașinii

 

staționar

Mărimi de gabarit:

 • Lungimea:
 • Lățimea:
 • Înnălțimea:

mm

 

4630

1190

2310

Tracțiunea

 

Electrica

Masa

kg

1100