Cositorile fărămițătoare de tip CSM 130

Cositoarea hidraulică de tip purtată se montează la ridicătorul hidraulic din spate al tractorului prin sistemul de prindere în trei puncta. Astfel, transportarea la câmp poate fi realizată cu ușurință. Cositoarea este un utilaj econom acționată direct de la arborele prizei de putere (APP) al tractorului și funcționează, fără a împinge tractorul, cu o putere redusă și consum redus de combustibil pentru un termen mare de exploatare fără probleme.

Este capabilă să execute tăierea de o calitate înaltă chiar și la viteze mari de lucru. Tăierea se face cu discurile de cosit care sunt realizate din material special de oțel cu un grad înalt de duritate și care au un dispozitiv de măcinare automata. În acest fel, nutrienții plantelor și conținutul de apă din plantă sunt conservate. O placă de tăiere poate fi plasată în interiorul mecanismului de tăiere pentru a tăia particule de iarbă uscate în mod special. Lungimea fracțiilor de furaje este determinată cu ajutorul plăcii de tăiere care poate fi reglată cu ajutorul unui șurub.

Materialul cosit este transportat din interiorul conductei de evacuare către remorcă, datorită ventilatoarelor puternice și elicelor de pe ventilator. Conducta de evacuare poate fi dirijată prin intermediul unei telecomande fără a coborâ din cabină. Datorită construcției sale pliabile, cositoarea trece cu ușurință chiar și în cele mai joase locuri. Componentele mecanice sunt protejate împotriva suprasarcinei cu-n dispozitiv de siguranță (șurub la forfecare).

Caracteristici tehnice cositoarei fărămițătoare de tip CSM:

Modelul

Unit.măsură

CSM 130

Lățimea totală

mm

3000

Lățimea de lucru

mm

2300

Lățimea de transportare

mm

2400

Înălțimea

mm

3150

Număr de cuțite

unit.

21

Turația  rotorului tăietor

rot/min

1350

Capacitatea de fărămițare

tone/oră

16

Turația la APP

rot/min

540

Masa

kg

500

Dimensiunea anvelopelor

 

450x106PR

Puterea necesară a tractorului

c.p.

30 — 90