Grapa cu discuri semiremorcată DAN-2,5P

Grapa cu discuri DAN-2.5P produsă de către uzina ucraineană ISM «Promini» sunt destinate pentru prelucrarea solului la adâncimea de la 4 până la 18 cm. Lățimea de lucru atinge 2,5 metri. Productivitatea este de 2,1-2,6 hecatare per oră.

Particularitățile și avantajele grapelor DAN-2,5P față de grapele analoage:

Pentru agregarea cu tractorul a grapei DAN-2,5P prin intermediul tijei centrale sunt prevăzute 2 găuri la bara de remorcare, care garantează agregarea cu tractoare de diferite modele fără modificări la utilaj.

Consolele de prindere și reglare a poziției tăvălugului au o construcție integră, care micșorează sarcina asupra grinzii din spate a cadrului de bază și mărește siguranța grapelor DAN-2,5P.

Grapa semiremorcată DAN-2,5P asigură  distribuirea uniformă a îngrășămintelor organice și resturilor vegetale  la adâncimea de lucru a solului prelucrat, creeând o structură optimală pentru creșterea și dezvoltarea culturilor; mărește capacitatea de absorbție a apei în sol și diminuează erozia; mărunțește crestele și compactează stratul superficial pentru păstrearea umezelii și  nivelează solul.

Specificația tehnică a grapei DAN-2.5 P:

 

DAN-2.5 P

Tipul

semiremorcat

Lățimea de lucru, m

2.5

Viteza de lucru,km/oră

8-12

Viteza de transportare, km/oră

25

Productivitatea, ha/oră

2.1-2.6

Adâncimea de lucru, cm

5-18

Diametrul discului, mm

660

Numărul de discuri, unit.

14

Greutatea, kg

1250

Puterea necesară, CP

80-110

Dimensiuni de gabarit (LxBxH), m

4.35х2.7х1.2