Introducerea ICL (îngrășămintelor complexe lichide)

Propunem serviciul de re-echipare a cultivatorului standard ALTAIR 5.6-04  fără de sistemul ICL – pentru cultivarea totală cu talpele-brăzdar; pentru prelucrarea printre rânduri cu posibilitatea introducerii îngrășămintelor minerale, precum și mușuroierii.

Introducerea îngrășămintelor complexe lichide are loc cu ajutorul  pompei electrice cu productivitatea de 21 litri per minută, produs de Pentair, conectat la sistemul electric al tractorului. Îngrășămintele lichide sunt transmise din rezervor prin filltru la distribuitorul cu 3 secții reglabile ( două supape suplimentare și unul de bază).

Cu ajutorul supapelor și setului de șaibe de etalonare se stabilește norma de introducere a îngrășămintelor în fiecare rând. Lichidul în plus se returnează în rezervor prin sistemul reversiv de alimentare.

Avantajele sistemului de introducere ICL:

  • Rezervor nou și sigur pentru îngrășăminte lichide, cu-n volum de 800 litri. Pe fundul rezervorului de bază este prevăzut  un robinet pentru golirea îngrășămintelor lichide. La rezervorul de bază pentru îngrășăminte este montat un alt rezervor suplimentar din materiale polimerice pentru necesități tehnice (pentru spălarea mâinilor).
  • În dotarea standard a cultivatorului sunt incluse 4 seturi de șaibe de scurgere cu-n diametru diferit al orificiilor de trecere, pentru asigurarea diferitelor norme de introducere a îngrășămintelor lichide calculate la 1 hectar.