Tocatoare cu deplasare hidraulica de tip TURBO

Utilajul dat se agregă la tractor la ridicătorul hidraulic din spate prin prinderea în 3 puncte, primind acționarea de la arborele prizei de putere (APP) al tractorului. Prin urmare, transportarea utilajului se poate face cu ușurință. Tocătorul realizează o operație superficială solului, în plan vertical. Operațiunea de fărămițare este realizată de ciocănașele montate la arborele de rotire.

Utilajul păstrează înălțimea de tăiere, rezistența ciocănașelor și sensibilitatea de echilibru, chiar dacă suprafața solului este neuniformă, datorită înălțimii patinelor sale laterale și tăvălugului său din spate. Tocătorul este destinat pentru efectuarea lucrărilor în livezi și vii, de asemenea, poate fi folosit și la fărămițarea tulpinelor de plante, precum: grâu, floarea-soarelui, porumb, orez, tutun. Masa tocată de crengi, tulpini, este aruncată pe sol și servește drept îngrășământ organic.

Tocătorul are posibilitatea de a se deplasa lateral printr-un sistem hidraulic, alcătuit din: furtunuri cu cilindru hidraulic și construcție tip cărucior de glisare.

?