Agropiese TGR a prezentat noutăți în cadrul expoziției Moldagrotech-2018
În perioada 7 – 20 octombrie compania Agropiese TGR a participat în cadrul expoziției Moldagrotech-2018. Pe parcusul celor 4 zile de participare managerii companiei au avut discuții cu clientela, demonstrînd utilaje agricole noi și sisteme pentru agricultura de precizie, precum și au comunicat noile programe de creditare pentru fermierii Moldovei.
La standul Agropiese TGR a fost expus ridicătorul hidraulic GST-1000 (Veles-Agro, Ucraina). Acesta este un ridicător profesional pentru îndeplinirea diverselor lucrări de încărcare-descărcare într-o gospodărie agrară. Avantajele ridicătorului GST-1000 – capacitarea mare de ridicare, universalitatea și dimensiunile de gabarit compacte. Construcția unicală a brațului de ridicare permite ridicarea 1,5 tone la o întindere de 5,2 m și 3,0 tone la 2,5 m, ceea ce-l face absolut necesar la încărcarea semințelor și îngrășămintelor în complexele de semănat. Ridicătorul se agregă la orice model de tractor. Dimensiunile de gabarit ale lui fac posibilă transportarea acestuia pe drumuri publice. Iar varianta de exploatare în formula «tractor + ridicător + remorcă» permit deplasarea operativă a încărcăturilor la distanțe nu mari și chiar pe terenuri denivelate.
În premieră, a fost expusă și grapa rotativă BR-6, produsă de compania Tehnopoli, Ucraina. Aceasta este utilizată la prelucrarea totală și/sau prelucrarea pe rînd a culturilor cerealiere, soiei, rapiței, culturilor prășitoare și legumelor. Grapa este folosită pe orice tipuri de sol. Ea este efectivă în special în regiunile, unde este lipsă de umeditate, persistă pietre și chiar pe soluri tari.
Grapa permite realizarea atît a prelucrării solului înainte de semănat, cît și prelucrarea pe germinații, excluzînd răsărirea întîrziată a culturilor. Afînarea solului mărește porozitatea solului și contribuie la distribuirea uniformă a oxigenului și umedității, prevenind procesele de putrezire și, prin urmare, consolidînd cultura. Utilajul poate face lucrări pe cîmpuri cu culturi răsărite deja, începînd cînd aceasta e în 2 frunze și terminînd cînd cultura are pînă la 20 cm înălțime, iar dacă se mărește intervalul dintre rînduri, se poate de lucrat chiar și pînă la 60 cm, excluzînd înfundarea cu resturi vegetale în diferită cantitate.
Această grapă se atribuie la utilajele de tip ecologice: ea realizează afînarea solului, îndepărtarea mecanică a buruienilor în faza de germinație a acestora, permite diminuarea utilizării erbicidelor.
Avantajele constructive: pliereahidraulică asigură comoditatea transportării. Organul de lucru (ariciul) este confecționat din aliaj cu duritate înaltă, care garantează perioada îndelungată de exploatare. Adîncimea de prelucrare a solului este stabilită prin viteza de lucru, poziționării roților de suport și unghiului de atac al aricilor. Schimbînd unghiul de atac în dependență de direcția de rotire a ghearelor ariciului, se poate de realizat atît o prelucrare agresivă, cît și tolerantă în dependență de condiții.
Cea de a treia noutate prezentată la stendul companiei a fost plugul pentru plantare PSP221, produs de compania Alpler, Turcia. Plugul se agregă cu tractoare de 200 CP. Plugul este confecționat din metal călit și posedă o construcție masivă și durabilă, optimal pentru solurile noastre grele. În dependență de densitatea solului, plugul realizează aratul la o adîncime de pînă la 1 metru cu întoarcerea brazdei pentru crearea condițiilor cele mai prielnice de dezvoltare a puieților în primii ani de la plantare și cei precedenți de maturizare, creștere și rodire.