Grapa grea cu discuri  tractată Kronos 4

Grapa grea cu discuri tractată Kronos 4

Grapa cu discuri compacte din seria Kronos este destinată pentru prelucrarea calitativă superficală a solului înainte de semănat. Ea va asigura păstrarea umezelii în primele straturi ale solului; va proteja solul de pierderi neproductive; va crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea și creșterea semințelor de buruieni și de dezvoltare a microflorei și ca accelera procesele de descompunere a rămășițelor vegetale și păstrarea fertilității solului.

Organele de lucru – discurile tandem, sunt montate la cadru prin torsioane de cauciuc, asigură afânarea solului cu cheltuieli nesemnificative de energie și diminuează sarcinile la nodurile de rulmenți.

 Discurile garantează tăierea completă a resturilor vegetale și mărunțirea bulgărilor de pământ. Mecanismul de copiere a reliefului câmpului asigură stabilitatea menținerii adâncimii de prelucrare pe toată lățimea de lucru a utilajului.

Suportul de disc este confecționat din oțel special care este supus la o prelucrare termo-mecanică complicată în mai multe etape.

La grapa Kronos se folosește o unsoare consistentă cu multe componente care  permite prelungirea termenului de exploatare chiar și-n condițiile cele mai grele de lucru.

Grapele cu discuri din seria Kronos au diferite variante de echipare cu organe de lucru. Utilajele pot fi echipate cu diferite tipuri de dispozitive de tăvălugire:

  • Tăvălug zimțat – convine pentru soluri grele și cu pietre. Reconsolidare cuprinzătoare pe întreaga lățime de lucru.
  • Tăvălug din bare – cel mai simplu și universal tăvălug. Posedă un diametru  mare de 580 mm. Asigură o capacitate portantă ridicată, iar numărul optimal de bare longitudinale permite efectuarea unei afânări calitative și formarea unei suprafețe tasate uniform.
  • Tăvălug inelar cu pinteni – are un profil agresiv și un diametru mare de 560 mm, care lasă în urmă un sol afânat, rezistent la formarea crustei. S-a recomandat la soluri uscate și grele.
  • Tăvălug de cauciuc de tip pană – optimal în marea majoritate a utilizărilor la nivelarea suprafeței. Astfel de tăvălug formează fâșii compactate, contribuind la depozitarea de umezeală și formarea unei structuri optimale a solului.
  • Tăvălug segmentat – un tăvălug cu segmente arcuite, care contribuie la compactarea solului la adâncime.

Specificații tehnice 

 

АГКСД-4 KRONOS

Tipul utilajului

tractat

Lățimea de lucru (m)

4

Adâncimea de prelucrare (см)

3 — 12

Unghiul de atac al discurilor (grade)

7

Unghiul de înclinare a discurilor (grade)

17

Distanța dintre discuri (mm)

220

Viteza de lucru (km/oră)

8 — 20

Productivitatea (ha/oră)

3.2-8.0

Numărul de discuri (buc)

36 + 2

Diametru discului (mm)

520

Lățimea de transportare (m)

5,1

Puterea tractorului (CP)

140 - 220

Greutatea (kg)

2600-3400

 


Comentarii vizitatorilor

Adaugati comentariu...

Quote

Contacte Agropiese TGR

 
 

Sediul companiei

Chisinau, st. Muncesti 271/7, MD-2002

Online Magazin

www.agropiese.md


Linia fierbinte

022 550001
022 636362

Administratia

022 503340
022 503341
tgr@agro.md

copyright 2012-2021
Comment